O le Malae Vaalele a Reagan National ua fuafua e tatalaina se fale talimalo fou e 14 faitotoa i le 2021

I le malulu malulu o Tesema, o le 230,000-square-futu lobby i le itu i matu o le Reagan National Airport sa saunia mo pasese.O le puipui pito i fafo e agai i luga.Na matala le taualuga.O le fola o le terrazzo e toetoe lava o se olo.E sefulutasi mai le 14 o auala laupapa fou o loʻo faʻapipiʻiina, ma o le tolu o totoe o loʻo faʻamoemoe e taunuu vave mai Texas.
I le tausaga na faʻaumatia ai e le faʻamaʻi o le coronavirus le pisinisi vaalele, Project Journey, lea e tau ai le $ 1 piliona, o se mea e le masani ai mo le malaevaalele.E aofia ai vaega e lua: o le lobby fou ma le faʻalauteleina o le nofoaga e asiasia ai le saogalemu.E totogi i pili e aoina mai pasese vaalele pe a faʻatau tiketi.
O le fa'aleleia muamua a le atunu'u i le silia ma le luasefulu tausaga o le a fa'aumatia ai le lavelave o le fa'aulufale i le faitoto'a 35X, lea e mana'omia ai le fa'apotopotoina o le pasese i le nofoaga fa'atalitali i le fogafale muamua ona uta lea e momoli i le va'alele I luga o le pasi fe'avea'i.
A'o le'i amataina le fausiaina i le 2017, o le a faia ni taumafaiga e fausia se nofoaga fou e sui ai nofoaga e 14 i fafo o lo'o nofo ai i luga o le laupapa tusi mo le tele o tausaga.Ae ui i lea, o le tatalaina o le tausaga fou o se taimi e le masani ai mo le kamupani vaalele.
Ina ua malepe le malaevaalele a le Metropolitan Washington Airport Authority, na faʻateleina feoaiga a le National Airlines.O se malaevaalele e 15 miliona pasese e masani ona tosina mai le lata i le 23 miliona pasese i tausaga taʻitasi, lea e faʻamalosia ai tagata ofisa e suʻe ni auala fou e maua ai avanoa mo le pasese.
O Oketopa o le masina lata mai lea na maua mai ai fuainumera.O le numera o vaalele na faatoa pasia Amerika Sivili Vaalele na sili atu i le 450,000, faʻatusatusa i le 2.1 miliona i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.I le 2019, na maua ai e le malaevaalele le silia ma le 23.9 miliona pasese.E tusa ai ma aga o loʻo i ai nei, o lenei numera atonu e itiiti ifo i le afa o le 2020.
Fai mai le au ofisa, e ui lava i lea, o le faʻagesegese o le pasese e iai ni faʻamanuiaga: e mafai ai e le au ofisa malaevaalele ona faʻavave vaega uma o le poloketi.O galuega e masani ona fai i le ao ma le po.Fai mai Roger Natsuhara, sui peresitene sinia o le Pulega o Malae Vaalele, e leʻi faamalosia le auvaa e faʻapipiʻi ma talepe meafaigaluega e faʻafeiloaʻi ai le pisi o feoaiga i malae vaalele.
Richard Golinowski, sui peresitene o galuega lagolago mo le pulega, na faaopoopo mai: "E moni lava e sili atu nai lo le mea na matou faamoemoeina."
E oʻo lava i le tui, o le toʻatele o tagata atamamai latou te le faʻamoemoe e toe foʻi le pasese i le tulaga aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi i totonu o le lua i le tolu tausaga, o lona uiga o le a tatalaina le fale fou e toʻaitiiti tagata e felelei.
"E lelei lenei mo i matou," o le tala lea a Golinowski."Talu ai matou te faʻamoemoe e faʻateleina le numera o tagata faʻatau, o le taimi e matua lelei lava.E mafai ona matou amataina galuega ma fetuunai i le faiga fou.
Fai mai Xia Yuan, o le faʻalauteleina o le faʻaogaina o tui puipui, e toʻatele tagata o le a toe malaga.
Na taʻua e Natsuhara e ui lava na fuafuaina aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi, o le lobby fou o le a sili atu le saogalemu mo tagata femalagaaʻi ona o le a le toe tumutumu tagata i pasi e o i luga o vaalele.
O le lobby ua lata ina mae'a o le a feso'ota'i i le Terminal C ma e 14 faitoto'a, o le American Airlines Admiral Club lounge ma le 14,000 futu faatafafa o faleoloa ma faleoloa meaai.O faleaiga ua faamoemoe e nofoia le fale fou e aofia ai: Altitude Burger, Mezeh Mediterranean Grill ma Founding Farmers.O lo'o fa'agasolo nei le fausiaina o vaega nei.
I le maaleale i faitioga e uiga i le pisapisao o vaalele, ua faʻamaonia ma le faaeteete e le au ofisa le hall fou o le nofoaga fou o faitotoa mamao e 14 o loʻo faʻaogaina e le malaevaalele, nai lo le faʻalauteleina.
O le fale tele na faʻatulaga muamua e tatala ia Iulai, ae o loʻo fuafua e faia se "talatala vaivai" aʻo leʻi oʻo i lena aso.Ua fa'amoemoe e fa'alauiloa i le amataga o le tausaga fou.
O lea fo’i galuega o lo’o aofia ai fo’i ma nofoaga fou e siaki ai le puipuiga, lea o le a fa’amautu i totonu o le isi fale fa’asaga i le Terminal B ma le Terminal C. Na fa’amoemoe muamua le Ofisa o le Malaeva’alele e tatala le nofoaga e siaki ai i le tautoulu nei, peita’i na tula’i mai ni fa’afitauli tau faufale, lea na tuai ai le taimi e tatala ai.O le mafuaʻaga o le tuai o le manaʻomia o le toe faʻaleleia o mea faigaluega tuai, tulaga faʻafuaseʻi o le eleele, ma le faʻavae ma elemene fausaga ua tatau ona toe faʻaleleia.Fai mai le au ofisa, o le tau na faia foi se sao.
I le taimi nei, o nei siaki siaki ua fa'atulaga e tatala i le kuata lona tolu o le 2021. A mae'a loa, o le a fa'aopoopo le numera o siaki i le malae va'alele mai le 20 i le 28.
O le tatalaina o le fale o le a suia ai le auala e feoai ai tagata i totonu o le malaevaalele.O nofoaga e siaki ai le puipuiga sa tu'uina muamua i totonu o le Maota Fono a le Atunu'u o le a fa'ate'aina, ma o le a le toe tatalaina le nofoaga o lo'o i ai tioata (lea o lo'o i ai le i'a Falani ma ipu pepa a Ben) mo tagata lautele.


Taimi meli: Tes-31-2020

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou