“E fiafia o ia i solofanua”: O Gerald Bennett e 76 tausaga le matua na filifilia o le faiaoga sili a Tampa o le masina.

Na misi e Gerald Bennett ata o le manumalo ina ua uma le taaloga lona lua i Tampa Bay Downs i le Aso Lulu.E le faapea o le manumalo i ta'aloga ua avea ma mea fa'apitoa.Ina ua viia lana solofanua e 4-tausaga, le tama'ita'i tama'ita'i androgynous Livia, sa auai Bennett i le isi tagata tauva, o Rattlesnakerose e 5-tausaga le matua, lea na maua 'ai e ono.
"((Jockey) Danny (Centnor) fai mai na pau le eleele mai lona siʻusiʻu-atonu o taumafai e alu ese vave," o le tala lea a Bennett, tuu i lalo le Rattlesnake, ma faamautinoa ia te ia lava O le a le sili atu le leaga.
I le taimi lava e tasi, na aveesea foi le Princess Livia.Na aveesea o ia mai le taaloga e le faiaoga o le pule o Victor Carrasco, Jr, lea na ia talosagaina le $10,000.O le tau o le US$10,000 o le tau aupito maualalo lea mo Princess Livia.O tama ta'aalo uma e pule fa'atasi e Rattlesnakerose, le kamupani a Bennett Winning Stables.
Fai mai Bennett: "O le tele o tagata e ana taavale (e ala i le pusa tagi) e fefefe i le leiloa o a latou solofanua, ae o le igoa o le taaloga o le manumalo i le tuuga."Na manumalo Bennett i le tuuga muamua i le aso ma le isi solofanua Winning Stables e lua tausaga.Foreman o le tuuga Florida breeding.
Ua iloa e Bennett le igoa o le taaloga.I manumalo e 15 i lenei konafesi, o loo saofai ai o ia i le pito i luga o le lisi o faiaoga ma o le ua mauaina le uluai Taui a le Faiaoga o le Fale Tapena Sate 2020-2021 i lenei masina.
O le mafutaga i le va o Bennett ma le solofanua e seasea maua e se faiaoga.I le vaveao, a o savali atu o ia i totonu o le fale o manu i luga o mauga o Tampa Bay, sa iloa ai ni lole laiti, ae o isi sa latalata atu mo se tui, ma le faamoemoe o le a tauia i latou i mili.E mataala tagata uma, ua aʻoaʻoina ma naunau e mulimuli i aʻoaʻoga a le tamaloa.
“E fiafia o ia i solofanua.E fiafia o ia i lenei pisinisi.”o le tala lea a lona faletua, le faiaoga o Mary Bennett."Na ia oso i totonu o le taavale toso (i se aso malolo talu ai nei) ma ave solofanua i Ocala mo le taoto.A o i ai o ia iina, sa ia matamata i le aoaoga a le solofanua pe mafai ona ia maua se isi solofanua lelei.E fiafia o ia i mea uma e uiga i ai.O le taʻaloga o lona faʻatupuina o le adrenaline, ”o lana tala lea.
O le tele o ona soo e masani ona taufetuli i le faamalama o peti.O le toe fa'afo'i o le solofanua tu'ia o le fa'ailoga lea a Bennett.O tagata e le’i iloaina ina ua pu’e fa’apagota e masani lava ona kiki i latou i le pakaga – e o’o mai i le aso 28 o Novema, o se ulugali’i sa a’oa’oina e Bennett i lena taimi, sa umi lava se fana ma maua ai le $2 i le aso.E $181.40 le tupe maua e faaluaina.
O Bennett o se tagata taalo e 76 tausaga le matua mai Springhill, Nova Scotia.E masani ona malosi lona amataga i lona ono sosoo ai o le siamupini a Oldsmar ma le siamupini lona fitu.Na'o Jamie Ness ua toe siamupini atili (iva tausaga sosoo mai le 2006-2007 i le 2014-2015).Na manumalo Bennett i le 15 manumalo ma manumalo ai i le faiaoga muamua o le Salt Rock Tavern o le Taui Faalemasina Konafesi 2020-2021.
“Na matou faia se fuafuaga mo lenei fonotaga i le tausaga atoa ina ia fou a matou solofanua ma faamoemoe o le a sologa lelei mea uma,” o le tala lea a Bennett, e 45 tagata tamoʻe iinei.“A e faafiafiaina solofanua, e taufetuli mai mo oe.E fiafia solofanua fiafia e tuuga.”
O le a iai ni fa'aletonu-o le solofanua o lo'o ma'i, manu'a pe fa'afuase'i ona totogi e se isi faiaoga.O le a fa'aitiitia le fa'agasologa o ata ma fa'aleaogaina, ae o Bennett o le a fa'atupula'ia pea i tua e sili atu le malosi.
“A tupu isi mea, e tatau ona e galue malosi, galue malosi,” o le tala lea a Bennett."O loʻo e taumafai e faʻafaigofie mea ma fai le galuega i le auala saʻo."
O Bennett e tele solofanua na faatautaia o ia e ana i lalo o lana fu'a Winning Stables, Inc.O le vaitau na te'a nei, na ia manumalo ai i lona suafa muamua e ona le Tampa Bay Downs i le 24 manumalo.
E mafai e Bennett ona valaau ia Tampa i le fale, ae ua tele aso taua na ia faaaluina ma e sili ona lelei tuuga solofanua i se isi nofoaga.O ana tuuga solofanua pito i luga e aofia ai le siamupini o le vasega muamua ma le milionea Beau Genius, Secret Romeo, Banker's Jet, Fast Flying Rumor ma R Angel Katelyn.
Bennett e 3,935 siamupini faapolofesa, tulaga 14 i le talafaasolopito o Amerika i Matu.Faatasi ai ma faiaoga na fanau mai i Kanata, e na o ia i tua o Frank H. Merrill (Jr.) ua maliu (3,974 manumalo).Ma, faʻamoemoe e manumalo i le mataʻina o le 4,000 manumalo, ma toe faamanatu atu i tagata o le vaipuna a le autalavou tumaoti a Bennett o loʻo i tua atu o Downs Mountains i Tampa Bay.
Fou i le Lipoti a Paullick?Kiliki iinei e saini ai mo la matou imeli imeli i aso taʻitasi e aʻoaʻo ai e uiga i atinaʻe lata mai i le Thoroughbred Alamanuia ma Puletaofia © 2021 Paullick Lipoti.


Taimi meli: Mati-08-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou