O nai manatu: filifili se tasi mai le lisi… pasta fa'afale

I nai vaiaso talu ai, na ou tusia ai laʻu lisi o paelo kuka COVID.E tasi lava la'u mea iina: fai pasta fou.
Ua leva ona ou mafaufau i ai.O le mea moni, i ni nai tausaga talu ai, na matou faʻatauina ai se masini saimini faʻapipiʻi lima i le fanua i se tau taugofie.Ina ua faʻaaogaina faʻamaʻi o loʻu ulu e fai ai pasta fou, o loʻu toʻalua (faʻamanuia lona fatu) na eli i fafo le masini.
O le vaega muamua e matua faigofie lava: falaoamata, fuamoa (ioe, vevela o le potu, o lea e tatau ai ona e faʻatali mo se itula e oʻo ai i le vevela), suauu ma masima i totonu o le gaosiga o meaʻai, pulupulu mo le 10 sekone, ona tipi lea i laupapa tipi.Aua le amanaiaina le fasi mea na pau i luga o le fola;sa lelei le isi vaega.Sa ou faaleleia, ma faatasi ai ma le fesoasoani a la'u sous chef, sa olo ai.Matou te afifiina i pepa palasitika ma tuʻu i ai e fai le mea e tatau ona fai.
I le faagasologa atoa, e tasi le mea atamai na matou faia o le tipiina lea o le polo i ni vaega se fa ona afifi lea o vaega e tolu.
Na ou iloaina e tatau ona ou faasalalau le paluga.A o aʻu, o le a ou pikiina se fagu uaina.Sa su'e e lo'u kuka sous onosa'i a matou ta'avale, ma ou te talitonu o le fa'aoga mulimuli lea i le 90s.
Na mafolafola se fasi paluga, sa tauave e lo'u toalua le paipa, ma sa amata ona ou fafagaina i totonu o le faatanoa.I le amataga, sa matou matua fiafia lava.O ta'avale taitasi ma mimilo o le telefoni, e umi ma manifinifi.
O le taimi lena na matou iloa ai e leai sa matou fuafuaga e pulea lenei ituaiga pasta.E tusa ma le 4 futu le umi ma matou te le iloa le mea e fai.Sa matou taumafai e tipi le mamanu ma iloa ai o le lauulu agelu umi na matua mimilo e faaaoga, ma sa matou le iloa le mea e fai.
Sa matou taumafai e tautau i luga o le laupapa tipi ona liliu lea i ni vaega mafiafia.Sa matou taumafai e tautau i luga o le ato falai fou, ae sa maualalo tele.Matou te lagolagoina le ato i le pito i lalo o le masini ma e galue teisi.
Sa vave ona ou sueina le umukuka ma maua ai se fata solo o tautau i luma o le faatanoa.Sa matou nonoa i le au o le ogaumu e iloa ai o le a maua ai se avanoa e tautau ai.
Fa'ata'ita'i le auala lona lua: matou ta'avale i fafo se tama'i fasi mea'ai ma fafaga e ala i fa'auluulu agelu.Sa ia pigi, ma sa ou fafagaina le paluga, ma taumafai e iloa pe faapefea ona matou uuina le filo.Sa ou uuina se ipu tele ma tuu i totonu o le atigi pusa i lalo o le fai saimini i le pito o le kapeneta.Na pa'u'u i totonu ma fa'atasi fasi vaega.
Sa ou toe pasi le paluga i totonu o le masini, ona tuuina atu lea o le galuega i lo'u toalua ina ia mafai ona ia filo le filo ma le pipi, ma pe a oo i totonu, e mafai ona ou (mama) uu le uaea.Na sii lemu i luga e o'u lima ma sii i luga-ma matamata i le afa o le oso ese mai le isi pito o le avanoa ma vave ona pau i lalo i le fola.
Sa ou savali i le itu taumatau ma ave le uaea i a matou masini faamamago le tumau, ma leiloa le uaea i inisi uma.
Ae o nai galuega na faia, ma matou te matua mitamita lava ia i matou lava.Sa matou faia pasta fau fale.Lelei, e tusa ma le 10 laina mai le masini i le fata faʻamago, ae o le amataga lea.
Matou te toe taumafai i le kuata lona lua.O le taimi lea, na matou taumafai e faʻaitiitia le mamafa o le taʻavale i le 7 ma na taofiofia.Ia, o le a tatou o i le ono i le afiafi.
Sa matou faia foi se fasipepa ma taumafai e fai le ravioli (ua lava a matou paluga e uu ai le lima ravioli) faatumu i sosi totoe mai se faleaiga Mekisiko i le lotoifale.Aisea ua totoe ai le sosi lomi?Aua o iina, ioe.
Sa fesili mai lou toalua pe ou te faamaufaailogaina le paluga i le vai.Ioe e leai, na ou tali atu ai.Sa ou tago i le tui ma oomi pito e pei o se pai, ae sa matou manatu o le a pa i le taimi lava e lavea ai le vai.
O le afa o le paluga makaroni o loʻo totoe pea, ae o le umukuka o se faʻalavelave.Sa i ai se fuifui o lauulu agelu mago i totonu o le ato falai ea, otaota i luga o le fata umukuka, ma otaota mai le isi pito o le fola.
E pei ona ou fai atu, e foliga mai o le mea tuai lea o le "I Love Lucy", e faʻaaoga ai le paluga pasta nai lo le sukalati.
Tatou amata i wontons.Sa ou fai atu i lo'u toalua e tatau ona matou vaai ia i latou o opeopea e iloa ai ua latou sauni.Matou te tuʻuina malie i lalo se tasi oi latou, ona vave oso aʻe lea i luga.O mea o loʻo i totonu o lenei suʻega e tele naua.
Sa matou tuu uma le lima i totonu o le vai, faatali mo le lua minute (seia oo ina suia teisi le lanu o le paluga), ona ave lea o le tasi mo le suʻega (ona matou iloa ai lea pe aisea e tatau ai ona matou faia le lima pe a matou lua: tasi o se suʻega).
Lelei, sosisi ma sisi atonu e le o le filifiliga sili lea, o lona uiga, vela wontons, ae latou pasi e aunoa ma le pa, o lea matou te taʻua o se faʻamaoniga o manatu.O le isi taimi, ou te manatu e mafai ona tatou taumafai e kuka i se falai ea.
Talu ai e le tatau ona tatou faʻalavelave e suʻe pe faʻafefea ona teu le pasta fou (e fa ni tamai faamoega agelu), matou te togi uma i totonu o le vai.
Ina ua mavae se minute, sa matou fagogota ese mai le vai ma ave i le sosi.Na matou fa'aopoopoina sina vai pasta i le sosi aua o le mea lea na fai e le kuka TV.
O le pasta sili ona vaivai ma fou ua matou 'ai.E tele naua mea i luga o le ipu, ae matou te aai seia matou maoona.
O le mea lea, o loʻo i ai se isi mea i luga o le lisi o kuka COVID (O le afa o le paluga e fai ma spaghetti pe a maeʻa ni nai aso. E ui lava e uu le matou fata faʻamago, e le lelei le aʻafiaga e pei o le lauulu agelu.) Tasi: Ua galo ia matou Faʻamama le solo. ma tuu i lalo o le fata, ma mulimuli ane tanu beets i luga o le kapeta.Lua: E leʻi tipi atoa le masini, o lea na tatau ai ona matou vavaeina filo taʻitasi i lima.
Ou te manatu o tagata uma o loʻo faʻaalia pomu koko i le taimi o le Kerisimasi.A uma mea uma, e le mafai ona tatou fa'agaogao le lisi o pakete.


Taimi meli: Feb-07-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou